Leonsaari: Sukunimi-info

Leonsaari

Tietoja sukunimestä Leonsaari

Leonsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Leonsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 57

v. 2016 56

v. 2017 55

v. 2018 57

v. 2019 58

v. 2020 60

v. 2021 59

v. 2022 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leonsaari on sijalla 10 287. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Leonsaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Leonsaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Leonsaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Leonsaaria on 57.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887–1923

Leonsaaria tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Leonsaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leonsaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Leonsaarta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Leonsaari

Leonsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Leonsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leonsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leonsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leonsaarenpolku, Leonsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леонсаари tarkoittaa nimeä Leonsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Leonsāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leonsarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leonsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Leon Leonsaari tai Leona Leonsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Leonsaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leonsaari, Finland.

©Tuomas Salste