Lepikkö: Sukunimi-info

Lepikkö

Tietoja sukunimestä Lepikkö

Lepikkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lepikköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 94

v. 2015 95

v. 2016 94

v. 2017 95

v. 2018 95

v. 2019 94

v. 2020 93

v. 2021 92

v. 2022 92

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lepikkö on sijalla 7 139. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Lepiköt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lepikön kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919–1939
Yritykset
perust. 1995–2001

Sana Lepikkö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lepikkö

Lepikkö
(paikannimi)
Lepikkö Karjalassa
(karttanimi)

Lepikkö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Lepikkö esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lepikkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lepikkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lepikkötie, Lepikönkatu, Lepikönkuja, Lepikönrinne, Lepiköntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lepiköt ulkomailla

Ruotsissa Lepikkö oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лепиккё ("Lepikkjo") tarkoittaa nimeä Lepikkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lepike.

Nimi kirjoitetaan joskus Lepikko tai Lepikkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lepikkö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lepikkö, Finland.

©Tuomas Salste