Leppä-Aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppä-Aho

Leppä-Aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Leppä-Ahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 26

v. 2018 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppä-Aho on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Leppäaho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппя-Ахо ("Leppja-Aho") tarkoittaa nimeä Leppä-Aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppä=Ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leppä-Aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppa-Aho tai Leppae-Aho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppä-Aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Leppä-Aho, Finland.

©Tuomas Salste