Leppäkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppäkari

Leppäkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Leppäkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 73

v. 2016 72

v. 2017 76

v. 2018 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppäkari on noin sijalla 8 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Leppäkari

Leppäkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppäkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 92 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, kohouma, maastokohde, matalikko, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leppäkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppäkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppäkari, Leppäkarinkuja, Leppäkarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппякари ("Leppjakari") tarkoittaa nimeä Leppäkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppäcarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Leppäkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppakari tai Leppaekari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppäkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Leppäkari, Finland.

©Tuomas Salste