Leppälahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leppälahti

Leppälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Leppälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 160 max

v. 1985 164

v. 2014 168

v. 2015 164

v. 2016 163

v. 2017 161

v. 2018 159

v. 2019 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppälahti on sijalla 4 664.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1915

Leppälahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Leppälahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Leppälahtien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuru (4 henkeä) sekä Perniö (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Leppälahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1938
Yritykset
perust. 1947–2012

Sana Leppälahti tai Leppälahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Leppälahti

Leppälahti (paikannimi)Leppälahti (karttanimi)

Leppälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 95 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Leppälahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leppälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Leppälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppälahdenkuja, Leppälahdentie, Leppälahdenväylä, Leppälahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппялахти ("Leppjalahti") tarkoittaa nimeä Leppälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lepelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leppälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Leppalahti tai Leppaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leppälahti, Finland.

©Tuomas Salste