Leppilampi: Sukunimi-info

Leppilampi

Tietoja sukunimestä Leppilampi

Leppilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Leppilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2014 78

v. 2016 80

v. 2018 81

v. 2020 78

v. 2022 80

v. 2023 80

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leppilampi on sijalla 7 935. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Leppilammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Leppilammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915
Yritykset
perust. 1969

Sana Leppilammen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Leppilampi

Leppilampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Leppilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leppilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Leppilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leppilammen Koulutie, Leppilammentie, Leppilampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леппилампи tarkoittaa nimeä Leppilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lepilampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Leppilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leppilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Leppilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leppilampi, Finland.

©Tuomas Salste