Lettojärvi: Sukunimi-info

Lettojärvi

Tietoja sukunimestä Lettojärvi

Lettojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lettojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lettojärvi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lettojärvi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lettojärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lettojärvi on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lettojärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lettojärvi

Lettojärvi (paikannimi)

Lettojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lettojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леттоярви ("Lettojarvi") tarkoittaa nimeä Lettojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Letojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lettoierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lettojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lettojarvi tai Lettojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lettojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lettojärvi, Finland.

©Tuomas Salste