Levälahti: Sukunimi-info

Levälahti

Tietoja sukunimestä Levälahti

Levälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Levälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 52

v. 2016 53

v. 2017 53

v. 2018 53

v. 2019 53

v. 2020 53

v. 2021 52

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levälahti on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888–1923

Levälahtia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Levälahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Levälahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1935
Yritykset
perust. –2008

Sana Levälahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Levälahti

Levälahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Levälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 324 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; suo; talo; vesialue; virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Levälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levälahdenmutka, Levälahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левялахти ("Levjalahti") tarkoittaa nimeä Levälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Levelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Levälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levalahti tai Levaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levälahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Levälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Levälahti, Finland.

©Tuomas Salste