Levanen: Sukunimi-info

Levanen

Tietoja sukunimestä Levanen

Levanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Levasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 36

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levanen on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Levanen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Levanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Levaset ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 173 henkeä, joiden sukunimi oli LEVANEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леванен tarkoittaa nimeä Levanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Levanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Levanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Levanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Levanen, Finland.

©Tuomas Salste