Levaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Levaniemi

Levaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Levaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 66

v. 2016 63

v. 2017 67

v. 2018 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levaniemi on noin sijalla 9 100. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Levaniemi

Levaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Levaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Levaniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Леваниеми ("Levanijemi") tarkoittaa nimeä Levaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Levaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Levaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Levaniemi, Finland.

©Tuomas Salste