Leveälahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Leveälahti

Leveälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Leveälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 30

v. 2019 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Leveälahti on sijalla 16 970. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Leveälahti

Leveälahti (paikannimi)Leveälahti (karttanimi)

Leveälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 82 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Leveälahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Leveälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Leveälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leveälahdentie, Leveälahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левеялахти ("Levejalahti") tarkoittaa nimeä Leveälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Leveelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefweälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Leveälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Levealahti tai Leveaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Leveälahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Leveälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Leveälahti, Finland.

©Tuomas Salste