Levijoki: Sukunimi-info

Levijoki

Tietoja sukunimestä Levijoki

Levijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Levijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 82

v. 2016 81

v. 2017 80

v. 2018 81

v. 2019 81

v. 2020 81

v. 2021 79

v. 2022 78

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levijoki on sijalla 8 113. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. –2008

Sana Levijoki tai Levijoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Levijoki

Levijoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Levijoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Levijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levijoenraitti, Levijoentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левийоки tarkoittaa nimeä Levijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwijokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Levijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Levi Levijoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Levijoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Levijoki, Finland.

©Tuomas Salste