Levonniemi: Sukunimi-info

Levonniemi

Tietoja sukunimestä Levonniemi

Levonniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Levonniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Levonniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Levonniemi

Levonniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Levonniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Levonniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levonniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levonniementie, Levonniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левонниеми ("Levonnijemi") tarkoittaa nimeä Levonniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwonniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Levonniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levonniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Levonniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Levonniemi, Finland.

©Tuomas Salste