Levonoja: Sukunimi-info

Levonoja

Tietoja sukunimestä Levonoja

Levonoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Levonojien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Levonoja on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Levonoja ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Levonojien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Levonoja

Levonoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Levonoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Levonoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Levonoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Levonojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Левоноя tarkoittaa nimeä Levonoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lefwonoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Levonoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lev Levonoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Levonoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Levonoja, Finland.

©Tuomas Salste