Liedenpohja: Sukunimi-info

Liedenpohja

Tietoja sukunimestä Liedenpohja

Liedenpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liedenpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liedenpohja on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liedenpohja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Liedenpohja on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. 1953–2005

Sana Liedenpohja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Liedenpohja

Liedenpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Liedenpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liedenpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Liedenpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liedenpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиеденпохья ("Lijedenpohja") tarkoittaa nimeä Liedenpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Liedenbochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liedenpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Liedenpohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liedenpohja, Finland.

©Tuomas Salste