Lielahti: Sukunimi-info

Lielahti

Tietoja sukunimestä Lielahti

Lielahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lielahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 36

v. 2020 36

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lielahti on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lielahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lielahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lielahti on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1939
Yritykset
perust. –2022

Sana Lielahti tai Lielahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lielahti

Lielahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lielahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lielahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lielahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lielahden rantatie, Lielahdenkatu, Lielahdentie, Lielahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиелахти ("Lijelahti") tarkoittaa nimeä Lielahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lielachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lielahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lielahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lielahti, Finland.

©Tuomas Salste