Liesjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liesjärvi

Liesjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liesjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 53

v. 2016 52

v. 2017 53

v. 2018 53

v. 2019 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liesjärvi on sijalla 11 023. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Liesjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Liesjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1928
Yritykset
perust. 1949–2000

Sana Liesjärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Liesjärvi

Liesjärvi (paikannimi)Liesjärvi (karttanimi)

Liesjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Liesjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liesjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Liesjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liesjärventie, Liesjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиесъярви ("Lijesjarvi") tarkoittaa nimeä Liesjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Liesjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Liesierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liesjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Liesjarvi tai Liesjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Liesjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liesjärvi, Finland.

©Tuomas Salste