Lieska: Sukunimi-info

Lieska

Tietoja sukunimestä Lieska

Lieska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lieskojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 38

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lieska on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lieska ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. 1979–2010

Sana Lieska esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lieska

Lieska (paikannimi)Katuosoitteissa

Lieska on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lieska jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lieska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lieskakatu, Lieskantie, Lieskatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиеска ("Lijeska") tarkoittaa nimeä Lieska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Lieska tunnetaan myös lehmien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Lieska

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lieska, Finland.

©Tuomas Salste