Liikaluoma: Sukunimi-info

Liikaluoma

Tietoja sukunimestä Liikaluoma

Liikaluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Liikaluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 36

v. 2019 36

v. 2020 35

v. 2021 35

v. 2022 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liikaluoma on sijalla 15 207. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Liikaluoma. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Liikaluoma

Liikaluoma (paikannimi)

Liikaluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liikaluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Liikaluomat ulkomailla

Ruotsissa Liikaluoma oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийкалуома ("Lijkaluoma") tarkoittaa nimeä Liikaluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līkaluoma.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijcalooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liikaluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liia Liikaluoma tai Liinus Liikaluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Liikaluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liikaluoma, Finland.

©Tuomas Salste