Liikaluoma: Sukunimi-info

Liikaluoma

Tietoja sukunimestä Liikaluoma

Liikaluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liikaluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 36

v. 2020 35

v. 2022 34

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liikaluoma on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liikaluoma ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Liikaluomat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Liikaluoman kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Liikaluoma. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Liikaluoma

Liikaluoma (paikannimi)

Liikaluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liikaluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Liikaluomat ulkomailla

Ruotsissa Liikaluoma oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийкалуома ("Lijkaluoma") tarkoittaa nimeä Liikaluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līkaluoma.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijcalooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liikaluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liia Liikaluoma tai Liinus Liikaluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Liikaluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liikaluoma, Finland.

©Tuomas Salste