Liikaoja: Sukunimi-info

Liikaoja

Tietoja sukunimestä Liikaoja

Liikaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Liikaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 28

v. 2019 28

v. 2020 27

v. 2021 26

v. 2022 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liikaoja on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Liikaojaa. Kuolleet kuuluivat valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Liikaojaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Liikaoja

Liikaoja (paikannimi)

Liikaoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liikaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийкаоя ("Lijkaoja") tarkoittaa nimeä Liikaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līkaoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijcaoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liikaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liia Liikaoja tai Liinus Liikaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Liikaoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liikaoja, Finland.

©Tuomas Salste