Liikavainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liikavainio

Liikavainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Liikavainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 56

v. 2017 57

v. 2018 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liikavainio on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Liikavainio on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Liikavainio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Liikavainio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Liikavainio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Liikavainioita on 57.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Liikavainioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Liikavainion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Liikavainiot ulkomailla

Ruotsissa Liikavainio oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийкавайнио ("Lijkavainio") tarkoittaa nimeä Liikavainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijcafwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Liikavainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liia Liikavainio tai Liinus Liikavainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Liikavainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Liikavainio, Finland.

©Tuomas Salste