Liinakoski: Sukunimi-info

Liinakoski

Tietoja sukunimestä Liinakoski

Liinakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liinakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 44

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liinakoski on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liinakoski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Liinakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Liinakoski on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Liinakosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Liinakosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийнакоски ("Lijnakoski") tarkoittaa nimeä Liinakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līnakoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijnacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liinakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liina Liinakoski tai Liinus Liinakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Liinakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liinakoski, Finland.

©Tuomas Salste