Liinanki: Sukunimi-info

Liinanki

Tietoja sukunimestä Liinanki

Liinanki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liinankien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liinanki on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liinanki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Liinankeja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Liinangin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1968 kuolleilla

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Liinangit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Liinangin kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Liinankien yleisin asuinpaikka oli Ylitornio (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Liinanki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Liinanki

Liinanki (paikannimi)

Liinanki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liinanki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Liinangit ulkomailla

Ruotsissa Liinanki oli 84 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийнанки ("Lijnanki") tarkoittaa nimeä Liinanki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līnanki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijnangj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liinanki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liina Liinanki tai Liinus Liinanki.

Samankaltaisia nimiä kuin Liinanki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liinanki, Finland.

©Tuomas Salste