Liinavuori: Sukunimi-info

Liinavuori

Tietoja sukunimestä Liinavuori

Liinavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Liinavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Liinavuori

Liinavuori
(paikannimi)
Liinavuori Karjalassa
(karttanimi)

Liinavuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Nyky-Suomen lisäksi Liinavuori esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liinavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Liinavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liinavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийнавуори ("Lijnavuori") tarkoittaa nimeä Liinavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līnavuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijnafwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liinavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liina Liinavuori tai Liinus Liinavuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Liinavuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liinavuori, Finland.

©Tuomas Salste