Liinoja: Sukunimi-info

Liinoja

Tietoja sukunimestä Liinoja

Liinoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liinojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liinoja on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liinoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Liinoja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Liinoja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Liinoja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Liinojia on 31.

Paikannimi Liinoja

Liinoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Liinoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liinoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Liinoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liinojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийноя ("Lijnoja") tarkoittaa nimeä Liinoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līnoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijnoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liinoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liina Liinoja tai Liinus Liinoja.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liinoja, Finland.

©Tuomas Salste