Liivenkorkee: Sukunimi-info

Liivenkorkee

Tietoja sukunimestä Liivenkorkee

Liivenkorkee on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Liivenkorkee-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liivenkorkee on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Liivenkorkee ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Liivenkorkee on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Liivenkorkee on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Liivenkorkee on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Liivenkorkee ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Liivenkorkee-nimisiä on 21.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лийвенкоркеэ ("Lijvenkorkee") tarkoittaa nimeä Liivenkorkee. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Līvenkorkē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lijfwengorge on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Liivenkorkee olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liia Liivenkorkee tai Liinus Liivenkorkee.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liivenkorkee, Finland.

©Tuomas Salste