Liljendal: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Liljendal

Liljendal on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liljendal-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 62

v. 2016 62

v. 2017 63

v. 2018 62

v. 2019 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liljendal on sijalla 9 654. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Nimestä on olemassa variantti Liljendahl. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919
Yritykset
perust. 1950–1995

Sana Liljendal esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Liljendal

Liljendal (paikannimi)Katuosoitteissa

Liljendal on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liljendal jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Liljendal esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liljendal, Liljendalgatan, Liljendalsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Liljendal-suku ulkomailla

Ruotsissa Liljendal oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tanskassa Liljendal on ollut 54 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Liljendal Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lilja Liljendal.

Samankaltaisia nimiä kuin Liljendal

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liljendal, Finland.

©Tuomas Salste