Lille: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lille

Lille on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lille-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 46

v. 2017 47

v. 2018 46

v. 2019 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lille on sijalla 12 038. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926–1940
Yritykset
perust. 1974–2012

Sana Lille esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lille

Lille (paikannimi)

Lille on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lille jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Lille

Lille on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Lille oli yhtenä etunimenä 8 naisella. Samaan aikaan Lille oli 46 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lille-suku ulkomailla

Ruotsissa Lille oli 134 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lille oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Lille Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 100 henkeä, joiden sukunimi oli LILLE.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lillemor Lille.

Samankaltaisia nimiä kuin Lille

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lille, Finland.

©Tuomas Salste