Lilli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lilli

Lilli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lillien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lilli on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1943
Yritykset
perust. 1945–2012

Sana Lilli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lilli

Lilli (paikannimi)Katuosoitteissa

Lilli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lilli jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lilli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lilligränden, Lillikuja, Lillinkuja, Lillintie, Lillisvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lilli

Lilli on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Lilli oli yhtenä etunimenä 2 110 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s nainen oli etunimeltään Lilli. Juuri etunimenä Lilli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 652 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (458).

Lillit ulkomailla

Norjassa Lilli oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 166 henkeä, joiden sukunimi oli LILLI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli LILLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лилли tarkoittaa nimeä Lilli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lillian Lilli.

Samankaltaisia nimiä kuin Lilli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lilli, Finland.

©Tuomas Salste