Lindelöf: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lindelöf

Lindelöf on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lindelöfien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 100

v. 2014 115

v. 2015 117

v. 2016 115

v. 2017 115

v. 2018 115

v. 2019 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lindelöf on sijalla 5 967.

Lindelöf on Suomessa aatelinen suku. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko nimenkantajissa muitakin kuin aatelissukua.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Lindelöfejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Lindelöfin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lindelöfien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 henkeä), Rauman maalaiskunta (3) sekä Kiuruvesi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lindelöf, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1941
Yritykset
perust. 1952–2001

Sana Lindelöf esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lindelöf

Lindelöf (paikannimi)Katuosoitteissa

Lindelöf on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lindelöf jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lindelöf esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ernst Lindelöfin aukio, Ernst Lindelöfin katu, Ernst Lindelöfs gata, Ernst Lindelöfs plats. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lindelöfit ulkomailla

Ruotsissa Lindelöf oli 883 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lindeløf oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lindelöf on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Lindeløf on puolestaan ollut 6 hengellä.

Lindelöfit Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 281 henkeä, joiden sukunimi oli LINDELOF. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lindelof tai Lindeloef, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linda Lindelöf tai Linus Lindelöf.

Samankaltaisia nimiä kuin Lindelöf

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lindelöf, Finland.

©Tuomas Salste