Linkosalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Linkosalo

Linkosalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Linkosalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 12

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2016–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linkosalo on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Linkosalojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Linkosalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linkosalo on suojattu 1975 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линкосало tarkoittaa nimeä Linkosalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lingosalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Linkosalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linkosalo tai Linus Linkosalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Linkosalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linkosalo, Finland.

©Tuomas Salste