Linkosuonio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Linkosuonio

Linkosuonio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Linkosuonioiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 44

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linkosuonio on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Linkosuonio on melko pitkä nimi.

Linkosuonio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linkosuonio on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Linkosuoniot ulkomailla

Norjassa Linkosuonio oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линкосуонио tarkoittaa nimeä Linkosuonio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lingosooniå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Linkosuonio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Linkosuonio.

Samankaltaisia nimiä kuin Linkosuonio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Linkosuonio, Finland.

©Tuomas Salste