Linnanmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Linnanmäki

Linnanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Linnanmäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 109 max

v. 1985 132

v. 2014 234

v. 2015 239

v. 2016 247

v. 2017 253

v. 2018 255

v. 2019 262

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linnanmäki on sijalla 2 994.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1920

Linnanmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Linnanmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Linnanmäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alajärvi (4 henkeä) sekä Somerniemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Linnanmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Linnanmäki

Linnanmäki (paikannimi)Linnanmäki (karttanimi)

Linnanmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; luonnonsuojelualue; pelto/niitty; talo sekä urheilu-/virkistysalue.

Nyky-Suomen lisäksi Linnanmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Linnanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Linnanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnanmäenkuja, Linnanmäentie, Linnanmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линнанмяки ("Linnanmjaki") tarkoittaa nimeä Linnanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Linnanmeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Linnanmaki tai Linnanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linnanmäki tai Linus Linnanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Linnanmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linnanmäki, Finland.

©Tuomas Salste