Linnas: Sukunimi-info

Linnas

Tietoja sukunimestä Linnas

Linnas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Linnas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 38

v. 2020 40

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linnas on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Linnas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Linnas-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 49 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Linnas-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Linnas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linnas on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907
Yritykset
perust. 1973–2005

Sana Linnas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Linnas

Linnas (paikannimi)Katuosoitteissa

Linnas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Linnas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Linnas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnasvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linnas tai Linus Linnas.

Samankaltaisia nimiä kuin Linnas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linnas, Finland.

©Tuomas Salste