Linnasaari: Sukunimi-info

Linnasaari

Tietoja sukunimestä Linnasaari

Linnasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Linnasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 32

v. 2015 35

v. 2018 38

v. 2020 37

v. 2022 35

v. 2023 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linnasaari on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Linnasaari ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Linnasaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linnasaari on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Linnasaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Linnasaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Linnasaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Linnasaaria on 34.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918
Yritykset
perust. 1978

Sana Linnasaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Linnasaari

Linnasaari
(paikannimi)
Linnasaari Karjalassa
(karttanimi)

Linnasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä saari.

Nyky-Suomen lisäksi Linnasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Linnasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Linnasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnasaarenkuja, Linnasaarentie, Linnasaari, Mustanvirran Linnasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линнасаари tarkoittaa nimeä Linnasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Linnasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Linnasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Linnasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linnasaari tai Linus Linnasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Linnasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linnasaari, Finland.

©Tuomas Salste