Linnus: Sukunimi-info

Linnus

Tietoja sukunimestä Linnus

Linnus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Linnus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 34

v. 2020 35

v. 2022 33

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linnus on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Linnus ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Linnus on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linnus on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Linnus-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Linnus-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Linnus

Linnus (paikannimi)Katuosoitteissa

Linnus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Linnus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Linnus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnustie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линнус tarkoittaa nimeä Linnus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Linnuss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Linn Linnus tai Linus Linnus.

Samankaltaisia nimiä kuin Linnus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linnus, Finland.

©Tuomas Salste