Lintamo: Sukunimi-info

Lintamo

Tietoja sukunimestä Lintamo

Lintamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lintamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintamo on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lintamo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lintamo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lintamo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lintamo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтамо tarkoittaa nimeä Lintamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintamo tai Linus Lintamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintamo, Finland.

©Tuomas Salste