Lintu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lintu

Lintu on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lintujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 147 max

v. 1985 154

v. 2014 186

v. 2015 191

v. 2016 189

v. 2017 191

v. 2018 194

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintu on noin sijalla 3 900.

Lintu on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Linnut olisivat väistämättä romaneja.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lintuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Linnun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lintujen yleisin asuinpaikka oli Kuopion maalaiskunta (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. –2006

Sana Lintu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lintu

Lintu (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Linnunkuja, Linnunrata, Linnuntie, Lintu Sininen, Lintuhaara, Lintukaari, Lintukuja, Lintukulma, Lintulenkki, Lintumaantie, Lintupiha, Lintupolku, Linturaitti, Lintutie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линту tarkoittaa nimeä Lintu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintu.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lintu, Finland.

©Tuomas Salste