Lintukangas: Sukunimi-info

Lintukangas

Tietoja sukunimestä Lintukangas

Lintukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lintukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 110

v. 2015 112

v. 2016 110

v. 2017 108

v. 2018 108

v. 2019 109

v. 2020 109

v. 2021 111

v. 2022 112

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintukangas on sijalla 6 133.

Verrattuna muihin sukunimiin Lintukangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lintukangas

Lintukangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintukangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintukangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintukangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintukangas, Lintukankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтукангас tarkoittaa nimeä Lintukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lintukangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Linducangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintukangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintukangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintukangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintukangas, Finland.

©Tuomas Salste