Lintukorpi: Sukunimi-info

Lintukorpi

Tietoja sukunimestä Lintukorpi

Lintukorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lintukorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 60

v. 2016 58

v. 2017 58

v. 2018 57

v. 2019 57

v. 2020 57

v. 2021 57

v. 2022 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintukorpi on sijalla 10 158. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910
Yritykset
perust. 1967–2009

Sana Lintukorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lintukorpi

Lintukorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintukorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintukorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintukorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintukorpi, Lintukorvenkuja, Lintukorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтукорпи tarkoittaa nimeä Lintukorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Linducorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintukorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintukorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintukorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintukorpi, Finland.

©Tuomas Salste