Lintuluoto: Sukunimi-info

Lintuluoto

Tietoja sukunimestä Lintuluoto

Lintuluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Lintuluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Lintuluoto

Lintuluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintuluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintuluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintuluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintuluodontie, Lintuluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтулуото tarkoittaa nimeä Lintuluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindulootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintuluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintuluoto tai Linus Lintuluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintuluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintuluoto, Finland.

©Tuomas Salste