Lintuluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lintuluoto

Lintuluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lintuluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintuluoto on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Lintuluoto

Lintuluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintuluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintuluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintuluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintuluodontie, Lintuluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтулуото tarkoittaa nimeä Lintuluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindulootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lintuluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintuluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintuluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lintuluoto, Finland.

©Tuomas Salste