Linturi: Sukunimi-info

Linturi

Tietoja sukunimestä Linturi

Linturi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Linturien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 32

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Linturi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Linturi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Linturien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Linturi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Linturi on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Linturi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Linturi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1967 kuolleilla

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Linturi-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Linturi-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Linturi

Linturi (paikannimi)

Linturi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Linturi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтури tarkoittaa nimeä Linturi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Linturi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Linturi tai Linus Linturi.

Samankaltaisia nimiä kuin Linturi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Linturi, Finland.

©Tuomas Salste