Lintusalo: Sukunimi-info

Lintusalo

Tietoja sukunimestä Lintusalo

Lintusalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lintusalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 36

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintusalo on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lintusalo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Lintusalot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lintusalon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Lintusalo

Lintusalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintusalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintusalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintusalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintusalo, Lintusalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтусало tarkoittaa nimeä Lintusalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindusalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintusalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintusalo tai Linus Lintusalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintusalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintusalo, Finland.

©Tuomas Salste