Lintuvuori: Sukunimi-info

Lintuvuori

Tietoja sukunimestä Lintuvuori

Lintuvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lintuvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 40

v. 2020 41

v. 2021 39

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lintuvuori on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lintuvuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lintuvuori on suojattu 1992 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lintuvuori

Lintuvuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Lintuvuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lintuvuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lintuvuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lintuvuorenpolku, Lintuvuorentie, Lintuvuori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Линтувуори tarkoittaa nimeä Lintuvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lindufwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lintuvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lin Lintuvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Lintuvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lintuvuori, Finland.

©Tuomas Salste