Lisko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lisko

Lisko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liskojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 74

v. 2017 75

v. 2018 74

v. 2019 75

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lisko on sijalla 8 332. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Liskoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Liskon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1936
Yritykset
perust. 1949–2016

Sana Lisko tai Liskon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lisko

Lisko (paikannimi)Katuosoitteissa

Lisko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lisko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lisko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lisko, Liskontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Liskot ulkomailla

Puolassa Lisko oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tšekissä Lisko oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 508 henkeä, joiden sukunimi oli LISKO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиско tarkoittaa nimeä Lisko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Liscå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lisko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lise Lisko.

Samankaltaisia nimiä kuin Lisko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lisko, Finland.

©Tuomas Salste