Liukas: Sukunimi-info

Liukas

Tietoja sukunimestä Liukas

Liukas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Liukkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 71

v. 2017 71

v. 2018 72

v. 2019 72

v. 2020 71

v. 2021 71

v. 2022 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Liukas on sijalla 8 535. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimen historiasta tiedetään, että sitä on annettu ainakin sotilasnimeksi 1859–1865.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1921

Liukkaita tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Liukkaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Liukas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kymmenen.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi viisi Liukasta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Liukas

Liukas (paikannimi)Katuosoitteissa

Liukas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Liukas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Liukas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Liukkaankuja, Liukkaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лиукас tarkoittaa nimeä Liukas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Liukass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Liubov Liukas.

Liukas tunnetaan myös hevosten nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Liukas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Liukas, Finland.

©Tuomas Salste