Loivarinne: Sukunimi-info

Loivarinne

Tietoja sukunimestä Loivarinne

Loivarinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Loivarinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 31

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 30

v. 2020 29

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loivarinne on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Loivarinne on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Loivarinne on suojattu 1974 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Loivarinne

Loivarinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Loivarinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Loivarinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Loivarinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loivarinne, Loivarinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лойваринне tarkoittaa nimeä Loivarinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Loifwarinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Loivarinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Loivarinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Loivarinne, Finland.

©Tuomas Salste