Lolax: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lolax

Lolax on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lolaxien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 41

v. 2017 44

v. 2018 43

v. 2019 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lolax on sijalla 12 449. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lolax päättyy x-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Paikannimi Lolax

Lolax (paikannimi)Katuosoitteissa

Lolax on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lolax jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lolax esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lolaxintie, Lolaxvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lolaxit ulkomailla

Ruotsissa Lolax oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lola Lolax.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lolax, Finland.

©Tuomas Salste