Lompolojärvi: Sukunimi-info

Lompolojärvi

Tietoja sukunimestä Lompolojärvi

Lompolojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lompolojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 50

v. 2016 49

v. 2018 50

v. 2020 47

v. 2022 49

v. 2023 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lompolojärvi on sijalla 11 213. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Verrattuna muihin sukunimiin Lompolojärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lompolojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lompolojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lompolojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lompolojärviä on 51.

Paikannimi Lompolojärvi

Lompolojärvi (paikannimi)

Lompolojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lompolojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ломполоярви ("Lompolojarvi") tarkoittaa nimeä Lompolojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lompolojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lomboloierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lompolojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lompolojarvi tai Lompolojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lompolojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lompolojärvi, Finland.

©Tuomas Salste