Lönnrot: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lönnrot

Lönnrot on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lönnrotien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 96

v. 2015 98

v. 2016 98

v. 2017 99

v. 2018 99

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lönnrot on noin sijalla 6 700. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Lönnroth. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1934
Yritykset
perust. 1947–2000

Sana Lönnrot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lönnrot osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lönnrot esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lönnrotin puistikko, Lönnrotinkatu, Lönnrotinkuja, Lönnrotintie, Lönnrotsgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lönnrotit ulkomailla

Ruotsissa Lönnrot oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лённрот ("Ljonnrot") tarkoittaa nimeä Lönnrot. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Lonnrot tai Loennrot, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lönnrot

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lönnrot, Finland.

©Tuomas Salste